Care sunt efectele sale fiziologice benefice?
Fosforul contribuie la buna funcționare a membranelor celulare și este implicat în procesele metabolice normale de producere a energiei.
Fosforul este implicat în menținerea unei structuri osoase normale și contribuie la sănătatea dinților.
În ce alimente se regăsește?
Fosforul se găsește în toate alimentele. Surse bune de fosfor sunt nucile, semințele oleaginoase, brânza, ouăle, peștele, carnea și legumele.
De cât fosfor avem nevoie?
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) nu a stabilit până în prezent un PRI pentru fosfor, de aceea, în loc de necesarul zilnic, se utilizează doar doza zilnică de referință (NRV) pentru adulți, care este de 700 mg pentru fosfor. (Pe baza Anexei nr. XIII la Regulamentul (UE) nr. 1169/2011)
Care este limita superioară de siguranță pentru fosfor?
Literatura de specialitate este insuficientă pentru a determina limita superioară de siguranță a fosforului. De aceea, se recomandă prudență dacă cantitatea de fosfor din doza zilnică depășește NRV.