DR. JÓZSEF BÉRES SENIOR

Premii, distincții

Scutul lui Árpád, acordat postum

Premiul înființat în 2007 cu ocazia comemorării a 1100 de ani de la moartea principelui Árpád se acordă anual unor personalități publice pentru activitatea și exemplul dat precum și pentru loialitatea față de națiunea maghiară.

7 IULIE 2012

Premiul Heim Pál pentru Sănătate

Premiu înființat în onoarea strănepotului profesorului Heim, renumitul medic pediatru, acordat anual reprezentanților de marcă ai domeniului. În 2010, fondatorul premiului a acordat unul din premiile speciale Heim Pál pentru Sănătate, domnului dr. József Béres senior în semn de apreciere pentru munca depusă în domeniul sănătății.

22 DECEMBRIE 2010

Premiul Pro Comitatu

Premiu oferit de Consiliul Județean Szabolcs-Szatmár-Bereg în semn de recunoștință pentru activitatea în sprijinul dezvoltării județului, contribuții la preamărirea județului și a renumelui său.

1 MAI 2007

Plachetă memorială oferită de organizatorii întâlnirii de la Lakitelek.

De la organizatorii întâlnirii de la Lakitelek cu ocazia aniversării de 20 de ani.

01 IANUARIE 2007

Crucea Aniversară

Decorația Ordinului Istoric al Cavalerilor cu ocazia aniversării a 50 de ani de la Revoluția și lupta de eliberare din 1956.

1 DECEMBRIE 2006

Premiul Sfânta Rita

Premiu oferit de Asociația Națională a Familiilor Mari pentru sprijinul acordat copiilor defavorizați.

1 MAI 2006

Ordinului Cavalerilor, Crucea de Aur Apărarea Națională cu Ornament Cavaleresc

Decorația Ordinul Cavalerilor pentru servicii aduse maghiarimii.

01 MARTIE 2006

Membru al Ordinului Cavalerilor

La recomandarea Scaunului Cavalerilor a fost cooptat în rândul membrilor Ordinului Cavalerilor pentru curajul și sentimentul național dovedit pe câmpul de luptă și în luptele de eliberare națională.

17 septembrie 2005

Marea Cruce a Ordinului de Merit Loialitatea față de Patrie

Decorație acordată de Uniunea Mondială a Revoluționarilor Maghiari pentru statura morală dovedită după schimbarea de regim, comportamentul demn de respect faptele de loialitate față de patrie și pentru conștiință națională exemplară.

20 AUGUST 2004

Medalionul comemorativ Lónyay Menyhért

Decorație oferită de secția județeană Szabolcs-Szatmár-Bereg a Academiei Ungare domnului dr. József Béres pentru contribuții aduse orașului Nyíregyháza, dezvoltării orașului și a județului cu ocazia aniversării a 250 de ani pentru reședința de județ.

27 septembrie 2003

Cavaler al Ordinului Internațional Scutul de Diamant 3000

Decorație oferită de Fundația Internațională Scutul de Diamant împotriva Consumului de Droguri, a Violenței și pentru Protecția Tineretului Domnului dr. József Béres senior pentru comportamentul cavaleresc, cunoștințe profesionale și spiritul de sacrificiu prin care a dovedit că ”munca în serviciul comunității este obligația fiecărui individ”.

4 IULIE 2003

Premiul antreprenorul anului

Uniunea națională a antreprenorilor și angajatorilor decernează premiul „Antreprenorul anului” domnului dr. József Béres pentru rezultate și activitate publică de excepție.

11 DECEMBRIE 2002

Premiul pentru onestitate în afaceri

Organizația umanistă, de caritate Rotary International a acordat premiul pentru onestitate în afaceri pentru prima dată în Europa Dmnului dr. József Béres „pentru respectarea cu strictețe a celor mai înalte standarde morale, precum și pentru exemplul de onestitate în afaceri dat de compania fondată de el.” Cu această ocazia a fost lansat și volumul în limba engleză „Să fii precum o stâncă” scris de Klára Béres.

22 NOIEMBRIE 2002

Medalia de Merit a Președintelui Republicii

Decernarea de către domnul președinte Ferenc Mádl a Medaliei de Merit a Președintelui Republicii, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la crearea Picăturii Béres Drops în semn de recunoaștere a ”activității științifice și a operei de o viață, desfășurată cu abnegație și tenacitate” de domnul dr. József Béres.

21 NOIEMBRIE 2002

Premiul Széchenyi

Acordat de Ferenc Mádl, președintele Republicii Ungaria, Domnului dr. cercetător științific, președinte al SA Béres, pentru munca neobosită depusă în construirea infrastructurii necesare pentru acordarea serviciilor medicale, în domeniul protecției sănătății omului, și pentru întărirea sistemului imunitar.

15 MARTIE 2002

Medalia memorială de rang argintiu a județului Szabolcs-Szatmár-Bereg

De la Președintele Consiliului Județean Szabolcs-Szatmár-Bereg, dr. László Helmeczy pentru activitatea de excepție ca parte a efortului depus în protecția împotriva inundațiilor din primăvara anului 2001.

12 MARTIE 2002

Premiul pentru antreprenorul maghiar

Premiul creat de Endre Szász este acordat de Szféra Európa Kft. pentru excelență în viața politică, științifică, artistică și sportivă. Premiul a fost decernat domnului Dr. József Béres pentru rezultatele științifice și pentru activitatea științifică de o viață.

19 IANUARIE 2002

Placheta Pro Naturali Medicina

Prima distincție acordată de Fundația Medicina Naturistă îi revine domnului dr. József Béres senior pentru recunoașterea muncii îndelungate dedicate tratamentelor naturiste, cu ocazia Congresului de Imunologie.

19 OCTOMBRIE 2001

Conferențiar universitar

Numire făcută de Facultatea de Agricultură și Știința mediului a Universității Szent István în chip de recunoaștere a activității de cercetare, respectiv a sprijinului acordat studenților Facultății prin intermediul unor burse.

15 IUNIE 2001

Premiul Patrimoniul Maghiar

Premiul bordului Fundației pentru Ungaria decernat persoanelor și operelor selectate pe baza propunerilor venite de la cetățeni. Comisia a declarat că îl include pe József Béres în Muzeul Invizibil al Spiritului Maghiar, lupta inventatorului dusă pentru omul sănătos face parte din PATRIMONIUL MAGHIAR, numele lui este păstrat în Cartea de aur a muzeului.

30 septembrie 2000

Cetățean de onoare al orașului Kisvárda

În semn de recunoaștere a activităților sale pentru dezvoltarea socială și științifică a orașului.

28 APRILIE 2000.

Medalia Iuri Alekseevici Gagarin

Decernat de Biroul Președintelui Agenției Federale Spațiale Ruse pentru contribuția la tratamentul de readaptare pentru cosmonauții care se întorc din misiuni spațiale.

11 MARTIE 2000

Cel mai popular maghiar

József Béres s-a clasat pe locul cinci din cele 2000 de personalități care au participat la categoria contemporani a concursului național “2000 de maghiari” promovat de RTL Klub, Népszava, Színes RTV și MATÁVnet

29 DECEMBRIE 1999

Premiul Pelicanul de Argint

Decernat în semn de apreciere de Consiliului Municipiului Szolnok.

28 DECEMBRIE 1999

Medalie memorială „Pentru școală”

Medalia Liceului și Institutului Agricol Kocsis Pál din Kecskemét, oferită cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înființarea institutului fostului student emerit, expertului dedicat muncii de cercetare și activității în folosul umanității timp de decenii.

3 DECEMBRIE 1999

Placă memorială

Placă memorială a Alianței Naționale a cluburilor pensionarilor și oamenilor în vârstă „Dați viață anilor,” organizația județeană Veszprém, decernată cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Vârstă.

01 OCTOMBRIE 1999

Cetățean de onoare al orașului Záhony

Titlu acordat inventatorului Picăturii Béres Drops pentru contribuția adusă la creșterea prestigiului orașului.

25 APRILIE 1998

Crucea Ordinului Național de Merit al Republicii Ungaria

Medalia Pentru Merit al Republicii Ungaria se decernează domnului dr. József Béres senior pentru munca recunoscută la nivelul întregii societăți.

20 AUGUST 1997

Decorație

Recunoașterea Consiliului Orășean Munkács în calitate de membru de onoare a Uniunii Ucraina Cernobîl, pentru ajutorul umanitar generos acordat sinistraților de la Cernobîl.

27 IUNIE 1997

Placă memorială

Pentru activitatea intensă întreprinsă în favoarea școlii, cu ocazia inaugurării solemne a denumirii Școlii Generale Somogyi Rezső din Kisvárda.

5 OCTOMBRIE 1995

Premiul Pro Natura et Vita

Distincție înmânată de Uniunea Medicilor Naturiști din Ungaria pentru activitatea în domeniul medicinii naturiste, a protejării sănătății și a protecției mediului.

21 AUGUST 1995

Placă memorială

oferită în semn de recunoaștere de președintele Consiliului Județean Szabolcs-Szatmár-Bereg cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani.

21 FEBRUARIE 1995

Diploma Gagarin

2 FEBRUARIE 1995

Diploma acordată de Administrația Locală a orașului Kisvárda

cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani.

1 FEBRUARIE 1995

Distincții

Recunoașterea episcopilor de la Dieceza Romano-catolică Oradea și Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului pentru activitatea sa de inventator.

03 IUNIE 1994

Premiul pentru medicină naturistă

Distincție acordată de Camera Medicilor Naturiști din Ungaria pentru activitatea desfășurată în domeniul sănătății și al protecției mediului.

21 AUGUST 1993

Premiul pentru știință

Acordat de Consiliul județean Szabolcs-Szatmár-Bereg pentru munca depusă în folosul județului.

20 AUGUST 1993

Diploma Necontenit în slujba maghiarimii

Distincția acordată de Asociația Protecției Bunurilor Spirituale din Ungaria

1992

Membru de onoare al Comunității Democratice a Maghiarilor din Voivodina

27 IUNIE 1990

Decorația Orașul Kisvárda
Pentru activitate în folosul orașului.

2 NOIEMBRIE 1989

Insigna Aranykoszorús TIT

Pentru activitatea de popularizare a cunoștințelor științifice.

1981