SFATURI PENTRU SĂNĂTATE

Calitate și fiabilitate: așa să alegeți vitamina C!

Efecte antioxidante, o bună funcționare a sistemului nervos, o funcționare psihică adecvată și un sprijin imunitar: toate acestea sunt ajutate de vitamina C.

Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, trebuie să ne pregătim pentru zilele mai reci, nu doar îmbrăcându-ne în mai multe straturi, ci și acordând mai multă atenție susținerii formei noastre fizice. Pe lângă o dietă bine aleasă, suplimentele de vitamine și minerale sunt o modalitate evidentă de a face acest lucru, deoarece avem tendința de a mânca mai puține fructe și legume proaspete, bogate în vitamine, în această perioadă a anului. Nu este surprinzător faptul că și cererea de suplimente de vitamina C este în creștere în această perioadă a anului, bine cunoscut fiind faptul că această vitamină are o serie de efecte fiziologice benefice. Poate cel mai bine cunoscut este faptul că susține funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar, așa că este deosebit de important să vă asigurați doza suficientă de vitamina C în lunile de toamnă și de iarnă. Este bine de știut că utilizarea vitaminei C este indicată și în perioadele de oboseală și epuizare. În plus, vitamina C are, de asemenea, efecte antioxidante, ajutând la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

O decizie importantă

Cu tot mai multe produse ale diverselor firme care apar în farmacii, nu este de mirare că petrecem minute lungi în fața rafturilor, încercând să ne decidem care este cel mai potrivit produs pentru noi. Ce să alegem, deci? Cum putem să recunoaștem un produs de calitate și sigur? Aceasta nu este o întrebare la care este ușor de răspuns, deoarece majoritatea producătorilor și distribuitorilor au mare grijă de aspectul produsului, astfel încât este greu să faci o alegere bună pe baza aspectului. Produsele cu prețuri surprinzător de mici pot fi atractive la prima vedere. În același timp, decizia pe bază de preț, care este un considerent de înțeles și important din punctul de vedere al cumpărătorului, necesită prudență, deoarece un preț scăzut se poate obține doar în detrimentul calității.

În realitate, e vorba de un aliment

Puțini știu că suplimentele alimentare cu vitamina C, deși sunt foarte asemănătoare ca formă cu medicamentele, sunt considerate alimente și sunt destinate să completeze dieta noastră zilnică. Introducerea pe piață a unui supliment alimentar este simplă, cu o procedură de înregistrare înainte de comercializare. Totodată este important de știut că autoritatea de înregistrare nu testează produsul notificat în condiții de laborator, astfel încât responsabilitatea pentru calitatea acestuia revine producătorilor și distribuitorilor.

Alegeți numai producătorii de încredere

Așadar, la alegerea unui supliment alimentar, calitatea și fiabilitatea trebui să primeze și abia apoi ar trebui să fie luate în considerare celelalte aspecte. Fiind vorba de un produs la care contează încrederea mai mult decât orice altceva, cumpărați numai de la un producător în care aveți încredere care poate garanta siguranța și calitatea excelentă! Béres face acest lucru de mai bine de treizeci de ani, producând suplimente alimentare în conformitate cu sistemul de calitate aplicat în industria farmaceutică. Noi dedicăm timp și alocăm resurse pentru a pune în aplicare măsuri mai stricte de fabricație și de control al calității, în plus față de cerințele legale obligatorii pentru suplimentele alimentare. La Béres, producția niciunui produs nu poate fi inițiată fără verificarea conformității materiilor prime și a materialelor de ambalare, deoarece un produs sigur și de calitate începe cu o materie primă bună. Pe lângă monitorizarea continuă a fiecărei operațiuni de fabricație, fiecare produs finit poate părăsi fabrica numai după aprobarea primită din partea departamentului pentru asigurarea calității. La Béres, conținutul de ingrediente active al produselor este, de asemenea, verificat în mod periodic prin teste de laborator. De asemenea, este esențial ca termenul de valabilitate al tuturor preparatelor să fie verificat prin teste de stabilitate. Suplimentele de vitamina C de la Béres sunt, de asemenea, fabricate cu grija și dedicația descrise mai sus. În cazul produselor cu eliberare prelungită care conțin vitamina C, vitamina D și extract de măceș (Rosa canina), se efectuează, de asemenea, verificări suplimentare pentru a confirma că vitamina C se eliberează din tabletă în mod uniform și nu dintr-o dată după ingestie.

Un dar oferit de toamnă: măceșul

Măceșul este pseudo-fructul trandafirului sălbatic (Rosa canina) cu efecte deosebite asupra stării de sănătate. Datorită efectelor sale fiziologice benefice, fructul a fost folosit ca plantă medicinală și ca materie primă pentru diferite preparate alimentare. Planta este un arbust spinos de câțiva metri înălțime. Fructele trebuie să fie recoltate când sunt coapte și ferme și se usucă cel mai bine în stare proaspătă. Fructele pot fi folosite pentru a prepara ceai, sirop, gem, sos și chiar supă. Nu trebuie niciodată înmuiate în apă fierbinte, deoarece căldura face ca fructul să își piardă conținutul de vitamina C. Aceasta este cea mai mare valoare a sa, deoarece măceșele sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C. De asemenea, măceșele conțin vitamina B, flavonoide, carotenoide, acizi și pectină.

În funcție de obiceiurile noastre alimentare, de stilul de viață și de nivelul de activitate fizică, nevoile noastre de vitamine variază de la o persoană la alta, așa că noi avem grijă ca fiecare consumator să-și asigure prin gama de produse Béres cantitatea potrivită de ingrediente active. Portofoliul larg de produse cu vitamina C al Béres oferă vitamina C de calitate pentru toate nevoile.

BÉRES EGÉSZSÉG MAGAZIN 2021. TOAMNĂ/IARNĂ
FOTOGRAFII: SHUTTERSTOCK.COM
 
Postat:2021.10.18