SFATURI PENTRU SĂNĂTATE

A venit toamna, e timpul să ne pregătim!

Perioda toamnă-iarnă a fost întotdeauna una dificilă din cauza bolilor. Pandemia a schimbat puțin această situație, afectând modul nostru de viață și învățându-ne, în același timp, multe lecții importante. De exemplu, știm că de acum înainte trebuie să acordăm și mai multă atenție protejării sănătății noastre și trebuie să o protejăm cu orice preț.

Toamna înseamnă începutul anului școlar, recolta, căderea frunzelor – și, din păcate, creșterea numărului de zile de concediu medical, pe măsură ce multe persoane – copii și adulți deopotrivă – încep să participe la activități în comunități mai mari. Pentru a vă bucura în plină sănătate de acest sezon într-adevăr minunat, faceți tot ceea ce vă stă la dispoziție ca să vă susțineți sistemul imunitar!

Mergem din nou în comunitate

În septembrie, nu doar băncile școlilor se umplă, ci și sălile de așteptare ale cabinetelor de medicină generală și începe „sezonul bolilor”. Deși cuvântul epidemie ne duce cu gândul la coronavirus, nu trebuie să uităm de epidemia de gripă care lovește România în fiecare an.  Vremea schimbătoare – răcoroasă dimineața și însorită după-amiaza – cu precipitații și zile cu vânt poate provoca răceli, iar pe măsură ce petrecem mai mult timp în interior și în comunități, bolile virale, cunoscute sub numele de boli comunitare, se răspândesc rapid.

Sănătatea mai presus de orice și toamna

Din fericire, suntem mult mai bine pregătiți pentru această toamnă, deoarece perioada dificilă a pandemiei ne-a învățat multe. De exemplu, am învățat că putem face multe, noi înșine, pentru a evita bolile în măsura posibilului și am devenit mult mai conștienți de importanța stării de sănătate. Acest fapt este confirmat și de sondajul nostru online efectuat după cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus (sondajul online nereprezentativ cu 1033 de respondenți a fost realizat în Ungaria între 26 mai și 18 iunie 2021), în care am întrebat cât de mult a devenit mai important să ne păstrăm sănătatea după experiența acumulată în timpul pandemiei. Sondajul a arătat nu numai că acum prețuim mai mult sănătatea, dar 94% dintre cei intervievați consideră că este în primul rând responsabilitatea noastră să o protejăm. De exemplu, mulți respondenți au adoptat obiceiuri noi, cei mai mulți, 50% dintre respondenți alegând să-și sprijine mai mult sistemul imunitar propriu, iar 42-42% alegând spălarea mai temeinică a mâinilor și reducerea stresului. Cei mai mulți, 85%, consideră că alimentația sănătoasă este elementul cheie al păstrării sănătății. Sportul și exercițiul fizic s-au clasat pe locul al doilea (79%), iar sprijinul sistemului imunitar pe locul al treilea (69%). În concluzie, putem spune că prevenția a devenit mai valoroasă și poate că acum, în sfârșit, ne dăm seama de marele adevăr din spatele celebrelor cuvinte ale regretatului Dr. József Béres, senior:

„Aș vrea să înțeleagă cât mai mulți dintre noi: e mult mai ușor să-ți protejezi sănătatea, decât să te refaci după o boală.“

Trebuie să fim înarmați împotriva bolilor!

Organismul nostru funcționează în mod optim atunci când îi oferim tot sprijinul de care are nevoie – mâncând sănătos, bând suficientă apă, primind suficient aer curat, făcând exerciții fizice în mod regulat, fără a trișa în ceea ce privește somnul și luând medicamente de susținere a sistemului imunitar atunci când este necesar. Sănătatea fizică e importantă, dar nu putem neglija nici sănătatea noastră mentală, pentru că stresul și anxietatea pot, de asemenea, duce la slăbirea sistemului imunitar. Pentru a păstra sănătatea noastră mentală în bune condiții, trebuie să ne străduim să găsim un echilibru între viața profesională și cea privată, să ne dedicăm timp hobby-urilor noastre și să petrecem destul timp dedicat familiei și prietenilor!

Un element sigur pe care putem conta oricând

Chiar dacă suntem perfect conștienți de ceea ce are nevoie corpul nostru, este totuși dificil să îi oferim tot ceea ce are nevoie. În astfel de cazuri, este o idee bună să folosiți, de exemplu, produse destinate susținerii sistemului imunitar. Oferta este variată, însă, varietatea creează confuzie, așa că, în loc de niște denumiri și ambalaje fanteziste, aveți încredere mai degrabă în produsul cu eficiență confirmată de mai multe decenii! Dr. József Béres, senior, a fost cercetătorul care a dezvoltat un preparat unic pentru suplimentarea oligoelementelor vitale. El a lucrat timp de aproape două decenii pentru a descoperi legătura dintre lipsa anumitor oligoelemente și apariția unor boli. El căuta ingrediente care să susțină buna funcționare a sistemului imunitar și echilibrul proceselor metabolice. În cele din urmă, el a ajuns la concluzia că o formulă care oferă un conținut echilibrat de oligoelemente necesar pentru a preveni deficiențele ar putea fi eficientă pentru păstrarea sănătății. El a fost primul cercetător care a promovat ideea că aceste ingrediente trebuie folosite împreună, în același produs, în cantități potrivite, pentru a asigura acțiunea lor eficientă. De asemenea, el a găsit o formă farmaceutică ce asigură absorbția simultană eficientă a mai multor substanțe vitale. Așa s-a născut, în 1972, Béres Drops.

Un alt mare avantaj al produsului este faptul că poate fi ușor adaptat nevoilor specifice vârstei și la greutatea corporală și poate fi utilizat încă din copilărie. Îndrăgitul medicament de susținere a sistemului imunitar este comercializat în România sub denumirea Béres Drops Plus picături orale, soluție*  Utilizarea sa este recomandată pentru suplimentarea necesarului de oligoelemente și sporirea rezistenței organismului la stres. Cu puțină atenție, ne putem ajuta sistemul imunitar să funcționeze în mod adecvat, protejându-ne nu numai propria sănătate, ci și pe cea a celor din jurul nostru.

BÉRES EGÉSZSÉG MAGAZIN – 2021. TOAMNĂ/IARNĂ
FOTOGRAFII: SHUTTERSTOCK.COM
*Acest medicament se poate elibera fără prescripție medicală. Se recomandă citirea cu atenție a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului.
Postat:2021.10.18