ȘTIRI

A fost pusă piatra de temelie a noii secții de producție Béres

Cea mai mare investiție prin care Farmaceutice Béres și-a extins fabrica de la Szolnok, aflată în proprietatea companiei. Investiția de 6,7 miliarde de HUF a făcut posibilă construcția unei noi facilități de producție, extinderea depozitului și achiziția de echipamente pentru producție și laboratoare. Piatra de temelie a noii construcții a fost pusă de ministrul de finanțe Mihály Varga și dr. József Béres, președintele societății Farmaceutice Béres.

Societatea pe acțiuni Béres a fost fondată în 1989, iar datorită dezvoltării continue a ajuns astăzi cea mai mare fabrică de medicamente cu capital maghiar din Ungaria. Cu o cotă de piață de 39%, compania este lider pe piața produselor de profilaxie și a celor care contribuie la menținerea stării de sănătate, cu produse autentice și bine primite de public, picătura Béres Drops fiind cel mai cunoscut produs dezvoltat pentru întărirea sistemului imunitar.

În 1995 compania a cumpărat punctul de lucru din Szolnok. Cu ajutorul celei mai recente investiții, de peste 15 miliarde de HUF, a dezvoltat imobilul și a achiziționat mașini și echipamente. Numărul angajaților a crescut de la 64, cât a fost inițial, la 379 de persoane devenind astfel al zecelea cel mai mare angajator din județul Jász-Nagykun-Szolnok.

Investiția din prezent a fost necesară datorită creșterii cererii de produse Béres. Cu această investiție în cea mai modernă tehnologie, în valoare de 6,7 miliarde de HUF, Farmaceutice Béres a extins suprafața fabricii cu 2050 m2. Producția celui mai popular produs, picătura Béres Drops, va fi reînnoită odată cu instalarea unei linii de producție robotizate. Totodată, compania va beneficia și de achiziția unor echipamente de producție și dotări de laborator, se va extinde capacitatea depozitului și va fi dezvoltată infrastructura. Investiția beneficiază de susținerea Programului Ministerului de Finanțe pentru Întreprinderile Mari care a sprijinit fabrica cu fonduri publice nerambursabile în valoare de 3,04 miliarde de HUF.

„Investiția privind Farmaceutice Béres este importantă și pentru economia națională. Constat cu bucurie că produsele Béres au o cotă de piață bună nu doar în Ungaria, ci și în mai multe țări învecinate“, – a subliniat ministrul de finanțe Mihály Varga în discursul de inaugurare. A adăugat: „Avem nevoie de mai multe branduri ungurești pe piața mondială, de aceea firmele care aspiră la poziții pe această piață pot conta pe sprijinul guvernului.”

La deschiderea festivă Dr. József Béres, președintele Farmaceutice Béres a ținut să evidențieze următoarele: „În prezent avem circa 150 de produse, multe dintre ele au un statut de lider de piață. În trecut am investit pe termen scurt, oferind soluții parțiale unor secțiuni restrânse de producție. În prezent, odată cu investiția de anvergură pe care am făcut-o, creăm posibilitatea satisfacerii stabile și pe termen lung a cererii de piață de care se bucură produsele noastre. Ungaria este piața noastră principală, iar odată cu investiția actuală vom crea o bază sigură pentru activitățile noastre de export aflate pe o tendință de creștere dinamică. Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat de guvernul maghiar, pentru că prin contribuții proprii nu am fi reușit să realizăm o investiție de această anvergură. Avem convingerea că investiția va avea rezultate benefice și pentru țara noastră.“

Dr. József Béres și-a încheiat discursul cu următoarele cuvinte: „În curtea fabricii stă un arbore plantat de tatăl meu. Are o semnificație simbolică: a plantat un copac și prin munca lui, copac care a prins rădăcini și a produs fructe. Sarcina noastră, cei care plantăm azi alți arbori, este să urmăm exemplul dat de înaintașii noștri. Așa cum au făcut și ei: cu cinste, onestitate, sârguință – ceea ce nu e deloc puțin!“

Postat:2020.10.15