ȘTIRI

9 lucruri interesante și puțin știute despre Béres Drops

Una dintre cele mai populare invenții ale erei noastre ne stă la îndemână de mai bine de cinci decenii: este vorba de stimulentul sistemului imunitar care joacă un rol important în viața multora dintre noi. Cu toate acestea, există cu siguranță multe lucruri pe care poate nu le-ați auzit despre celebrele picături ale doctorului József Béres, senior.

1. Eponimul

Puțini știu că profesorul de medicină Szilveszter E. Vizi, șef de departament la Ministerului Sănătății pe vremea respectivă, pe urmă președintele Academiei Maghiare de Științe a fost cel care a propus această denumire a produsului. „Eram niște oameni fără experiență în marketing, nu știam de branduri, denumiri de mărci și alte aspecte legate de publicitate, ne puteam baza doar pe bunul nostru simț – își aduce aminte doctorul József Béres, senior în volumul de memorii scris de Klára Béres, intitulat „Într-o picătură de viață”: – La un moment dat, în toiul discuției, Szilveszter a rostit aceste cuvinte ca și cum ar fi formulat cel mai evident lucru din lume: Ce-ar fi dacă i-am spune pur și simplu Béres Drops? Cu toții am fost de acord.”

2 Un inventator înaintea timpului său

Întrebat despre cercetările sale de aproape două decenii, Dr. József Béres, senior, a subliniat întotdeauna că obiectivul principal al activității sale este identificarea oligoelementelor esențiale necesare funcționării sănătoase a corpului uman și apoi furnizarea acestor în forma cea mai utilă posibilă organismului. El voia să găsească un răspuns la întrebările ce, cât și cum? Astăzi, este un fapt științific general acceptat faptul că există oligoelemente necesare pentru ca miile de procese biochimice din organism să decurgă corect, adică sunt esențiale pentru funcționarea sănătoasă a organismului. Puțini și doar în parte au recunoscut acest lucru în 1972, astfel încât cercetările doctorului József Béres au devansat era sa. În absența unui suport științific, el a stabilit gama de oligoelemente esențiale ca rezultat al unui lung proces de testare consecventă, bazat în principal pe experimente făcute în domeniul agricol.

3 Cantitatea corespunzătoare

Evident, este, de asemenea, important de știut cât din aceste substanțe își îndeplinesc funcțiile fiziologice în mod corespunzător, deoarece, dacă nu există cantitatea suficientă în organism, vorbim de o stare de deficiență, iar dacă această cantitate optimă este depășită, echilibrul biochimic delicat al organismului este perturbat, ceea ce poate duce, de asemenea, la probleme de sănătate.  Rigurozitatea științifică a doctorului József Béres senior se caracterizează și prin faptul că rezultatele sale au rezistat în timp, iar cantitățile pe care le-a stabilit sunt încă adecvate pentru a acoperi nevoile organismului.

4 Raportul corespunzător

Organismele vii sunt extrem de complex, procesele biochimice se desfășoară în baza unor reacții echilibrate strict controlate, cu alte cuvinte pe fondul unor interconexiuni foarte bine stabilite. Oligoelementele își întăresc sau slăbesc efectele reciproc prin aceste interacțiuni complexe. Să luăm ca exemplu fierul și cuprul. Ambele joacă un rol important în hematopoieză, însă, surplusul oricărui dintre aceste elemente va duce la o reducere a utilizării celuilalt. Acest lucru explică apariția deficienței de fier în cazul supradozajului de cupru. Acest exemplu arată că, nu doar cantitatea contează, ci este important și raportul dintre oligoelemente.  Dr. József Béres senior a avut, de asemenea, o contribuție remarcabilă și în acest domeniu.

5 Forma corespunzătoare

Dr. József Béres, senior, a ținut mult să găsească și cel mai eficient mod de absorbție a substanțelor active. Forma lichidă s-a dovedit a fi cea mai potrivită în acest sens. Invenția sa unică se bazează pe recunoașterea faptului că oligoelementele esențiale pentru oameni sunt prezente într-o formă specială, legate de moleculele organice prin legături covalente coordinative. Aceste structuri asigură biodisponibilitatea potrivită a substanțelor active în organism. Studiile ulterioare au dovedit că ipoteza sa este corectă, deoarece substanțele active din picăturile Béres Drops se absorb bine din tractul gastro-intestinal, datorită, printre altele și formei lichide, asigurându-se, astfel, biodisponibilitatea lor.

6 O linie de producție de clasă mondială

Linia de producție Béres Drops a fost reînnoită în 2021. Soluția este preparată în rezervoare de 1.000 de litri în condiții speciale: conținutul de oxigen din aer este înlocuit cu azot inert și se asigură condiții ideale de temperatură. Flacoanele sunt umplute de un utilaj echipat cu unități robotizate: un flacon de sticlă iese de pe linia de producție în fiecare secundă. Un sistem de camere de mare viteză asigură ca fiecare flacon să aibă cantitatea potrivită de soluție, picurătorul și capacul la locul potrivit. Apoi se aplică eticheta. Ca o etapă finală după ambalare, un cântar de control de precizie verifică fiecare cutie în parte.

7. O plimbare în spațiu

Colonelul Anatoli Pavlovici Arcebarschi, o figură proeminentă a zborurilor spațiale sovietice, a efectuat, de asemenea, un serviciu spațial de lungă durată pe stația spațială Mir, în calitate de comandant al aeronavei de cercetare Soyuz TM-12. În acest context el a făcut cunoștință și cu Béres Drops. El a testat picăturile și apoi le-a luat în Orașul Stelar, unde picăturile au fost folosite și de alți colegi din Corpului Cosmonauților. Béres Drops a ajuns chiar și pe stația spațială Mir. Cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani, Dr. József Béres, senior, a primit Diploma Gagarin din partea Biroului Prezidențial al Federației Cosmonauților Ruși, iar în 2000 Medalia Gagarin i-a fost înmânat personal de către Arcebarschi pentru serviciile sale în domeniul tratamentului specific destinat readaptării astronauților.

8. Un martor al începuturilor

Mătușa Éva, o pensionară din Nyíregyháza, doamna Éva Károlyné Veczán, îl cunoștea pe Dr. József Béres, senior, de pe vremea când celebrele picături existau doar în mintea inventatorului. Mătușa Éva lucra la bibliotecă, unde inventatorul mergea des, așa că, atunci când avea probleme, cerea ajutorul domnului doctor. Domnul doctor dădea ajutor de fiecare dată. Ea a povestit despre recuperarea sa surprinzătoare în documentarul Dreptul de a avea ultimul cuvânt din 1976 și a povestit întâmplarea din nou în 2002, într-un film care sărbătorea cea de-a 30-a aniversare a creerii picăturilor. Legătura dintre mătușa Éva și familia Béres nu s-a întrerupt. Mătușa Éva a împlinit anul acesta vârsta de 90 ani. Slavă Domnului, este bine, fericită în sânul familiei sale și mulțumită cu viața ei. Chiar și astăzi, își amintește cu emoție și afecțiune de vremurile de altădată și se gândește la Dr. József Béres, senior, care a ajutat-o în mod altruist pe ea și pe mulți dintre colegii ei de suferință.

9. Acțiuni caritabile

În fața casei doctorului József Béres, senior, din Kisvárda, șerpuiau cozi imense pe acele vremuri. Mulți oameni au primit ajutor de la el, iar el a oferit invenția sa gratis tuturor celor care îl solicitau. Grija față de ceilalți și dorința de a ajuta trăiesc în continuare în cadrul familiei și al firmei. Fundația Béres lucrează neobosit pentru a ajuta persoanele nevoiașe, bolnave și vârstnice în cadru organizat, începând din 1993. Valoarea totală a donațiilor făcute până în prezent depășește suma de 4 miliarde HUF.

Articolul a fost publicat în ediția de toamnă/iarnă 2022 a revistei Béres Egészség.

BÉRES EGÉSZSÉG MAGAZIN – 2022. TOAMNĂ/IARNĂ
FOTOGRAFII: BÉRES EGÉSZSÉG MAGAZIN/GETTY IMAGES

BÉRES DROPS ȘI BÉRES DROPS EXTRA PICĂTURI ORALE, SOLUȚIE SUNT MEDICAMENTE ROBORANTE ELIBERATE FĂRĂ PRESCRIPȚIE MEDICALĂ.

CITIȚI PROSPECTUL SAU ADRESAȚI-VĂ MEDICULUI DUMNEAVOASTRĂ SAU FARMACISTULUI CU PRIVIRE LA RISCURILE ȘI EFECTELE SECUNDARE.

Postat:2022.09.06